Project: webrtc Issues People Development process History Sign in
New issue
Advanced search Search tips
Note: Color blocks (like or ) mean that a user may not be available. Tooltip shows the reason.
Starred by 19 users
Status: Assigned
Owner:
Cc:
Components:
OS: ----
Pri: 2
Type: Bug



Sign in to add a comment
WebRTC shouldn't use built-in laptop cameras when the lid is closed
Project Member Reported by juberti@google.com, Jun 26 2013 Back to list
When enumerating cameras, we can determine whether the camera is "suspended" on at least some OSes. We should mark cameras accordingly in the return from getSources, and perhaps also avoid picking suspended cameras in GetUserMedia.
 
Project Member Comment 1 by tnakamura@webrtc.org, May 16 2014
Owner: ----
Status: Available
Project Member Comment 2 by tnakamura@webrtc.org, May 16 2014
Cc: tommyw@webrtc.org
Comment 3 by juberti@google.com, Oct 17 2014
Cc: -tommyw@webrtc.org tommi@webrtc.org
Owner: tnakamura@webrtc.org
I think this has been fixed, at least on Mac. Ted, can you verify with AVFoundation and QTKit on Mac?

Tommi, is there any signal for this on Windows?
Project Member Comment 4 by tommi@webrtc.org, Apr 20 2015
Cc: tnakamura@webrtc.org
Labels: EngTriaged
Owner: jansson@webrtc.org
Chris - can you check Windows?
Project Member Comment 5 by jansson@webrtc.org, Apr 20 2015
Owner: ----
Camera is still available when the lid is shut on my Lenovo X230 running Win 8.1 indicating lack of a signal. It even turns on when lid is closed (leave a 1 cm gap (possible on the aforementioned lenovo laptop) and shine some light between the keyboard and lid).
Project Member Comment 6 by tommi@webrtc.org, Apr 20 2015
Owner: hbos@webrtc.org
Henrik - can you take a look at this?
Labels: Hotlist-Recharge-Cold
Status: Untriaged
This issue has been available for more than 365 days, and should be re-evaluated. Please re-triage this issue.
The Hotlist-Recharge-Cold label is applied for tracking purposes, and should not be removed after re-triaging the issue.


Project Member Comment 8 by anatolid@chromium.org, Dec 15 2016
Cc: hbos@webrtc.org
Owner: ----
Comment 9 Deleted
Project Member Comment 10 by guidou@webrtc.org, Aug 25
Components: -GetUserMedia Webcam
Not sure if this refers to WebRTC video capture code or what is used by the getUserMedia Web API in Chrome. If the latter, this should be a Chrome bug.

In the meantime, changing components since either way it's not about the gUM Web API.
Project Member Comment 11 by anatolid@webrtc.org, Oct 12 (6 days ago)
Ping for triaging.
Project Member Comment 12 by tommi@webrtc.org, Oct 12 (6 days ago)
Owner: niklas.enbom@webrtc.org
Status: Assigned
I'm *guessing* that the reason the bug is still open, is because it's in the webrtc tracker and not Chromium.

Niklas - do you know?
Sign in to add a comment