Project: chromium Issues People Development process History Sign in
New issue
Advanced search Search tips
Starred by 24 users
Status: Duplicate
Merged: issue 111218
Owner: ----
Closed: Feb 2012
Components:
EstimatedDays: ----
NextAction: ----
OS: ----
Pri: 2
Type: Bug

Restricted
  • Only users with Commit permission may comment.



Sign in to add a comment
CSS background images intermittently not shown
Reported by wfe.deh...@gmail.com, Jan 20 2011 Back to list
Chrome Version       : 8.0.552.237
URLs (if applicable) : https://www.pensioenfondssdb.nl/
Other browsers tested:
Add OK or FAIL after other browsers where you have tested this issue:
     Safari 5: OK (Mac OS X 10.6.6)
  Firefox 3.6: OK (Windows XP)
  Firefox 4.0 beta 9: OK (Mac OS X 10.6.6)
       IE 7: OK (Windows XP)
       IE 8: OK (Windows XP)

What steps will reproduce the problem?
1. Go to the site

What is the expected result?
https://skitch.com/znerd/rkf67/schermafbeelding-2011-01-19-om-21.56.11
Notice the CSS background images.

What happens instead?
https://skitch.com/znerd/rkf9g/schermafbeelding-2011-01-19-om-21.52.11
Notice the CSS background images are missing. When looking at it with the Inspector, all appears OK.
Also note that this error does not *always* happen, although it happens very often.

Please provide any additional information below. Attach a screenshot if
possible.
http://stackoverflow.com/questions/4740689/how-come-css-backgrounds-are-intermittently-invisible-in-google-chrome/4741471
 
Comment 1 by wtc@chromium.org, Jan 22 2011
Labels: -Area-Undefined Area-WebKit WebKit-Core
Comment 2 by karen@chromium.org, Feb 15 2011
Labels: kmoved-021511 Mstone-X
This may help in identifying the problem:
http://stackoverflow.com/questions/5237860/backgound-image-doesnt-display-intermittently-google-chrome-on-mac

There appears to be a problem with Chrome on Mac where images are either not cached properly, or are not retrieved from cache properly.
I think this bug should be considered confirmed. I'm not the only one seeing this issue...
Status: Untriaged
I'm experiencing this problem intermittently (Mac only) when browsing "back" to a page that contains images loaded using the backround-image CSS attribute. It may be related to this WebKit bug: https://bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=73760
I am encountering this bug on MAC OS X Lion 10.7.2. (11C74) on Chrome 17.0.963.46 -- I have not been able to duplicate this error anywhere else. I have tried Firefox and Safari on Mac OS X Lion 10.7.2 and on Windows 7 Chrome, Safari and Mac. The only place I can produce this issue is on Mac and Chrome combination. I realize this is a fairly old issue but I am experiencing it -- and only intermittently. Thanks!
I am also encountering this on Lion 10.7.3 with Chrome 17.0.963.46, intermittently with CSS background images 
Yes, definetly a problem on the mac. Chrome 17 up to the Chromium 19. Background-images are not loaded everytime. 
Comment 9 Deleted
Comment 10 by wjo...@gmail.com, Feb 13 2012
Seeing this on 17.0.963.46 for Mac, but I did not notice it with Windows version. You can easily replicate it, with a timer to change the display from block to none and back.

Had to change a site from using Display to Visibility to fix in the mean time. 
Comment 11 Deleted
I notice, when I deactived the speeddial2 extension.... it works fine!
No speeddial2 extension on my chrome, still experiencing the problem
Ok, still the same error, even without speeddial! CRAP! THIS IS ANNOYING GOOGLE. DO SOMETHING!
I also started having the same issue right after Chrome automatically updated to its last version (17.0.963.46) on my Mac OSX. Every other browser is working fine!!
My sites navigation uses anchors and some of the background images don't appear after revisiting a page. This bug only affects some of the background images, I couldn't fine a pattern to replicate it. 

This is really annoying, specially when you've been working like crazy too lunch this site and BAM, it breaks at the last moment!!!!

Comment 16 by njv...@gmail.com, Feb 17 2012
We're experiencing the same thing:

We have certain background-images that intermittently show, you can't get a consistent pattern of it. We've noticed this only for Chrome on the Mac. Our builds include 17.0.963.46 and 17.0.963.56. Our version of OS is Mac OS 10.6.8. Our background-images, that are having the problem, exist on a flyout menu that is completed controlled via css (the flyout menu does not use js). We use background-images in many locations for the rest of the site and have had no issues with them, just one image in 4 flyout menus.

without-background-image.png.png
27.2 KB View Download
with-background-image.png
90.7 KB View Download
Mergedinto: 111218
Status: Duplicate
Project Member Comment 18 by bugdroid1@chromium.org, Oct 13 2012
Labels: Restrict-AddIssueComment-Commit
Mergedinto: chromium:111218
This issue has been closed for some time. No one will pay attention to new comments.
If you are seeing this bug or have new data, please click New Issue to start a new bug.
Project Member Comment 19 by bugdroid1@chromium.org, Mar 11 2013
Labels: -Area-WebKit -WebKit-Core Cr-Content Cr-Content-Core
Project Member Comment 20 by bugdroid1@chromium.org, Apr 6 2013
Labels: -Cr-Content Cr-Blink
Sign in to add a comment