New issue
Advanced search Search tips
Note: Color blocks (like or ) mean that a user may not be available. Tooltip shows the reason.
Starred by 4 users

Issue metadata

Status: Duplicate
Merged: issue 651049
Owner: ----
Closed: Nov 2016
Cc:
Components:
EstimatedDays: ----
NextAction: ----
OS: Linux , Windows , Mac
Pri: 1
Type: Bug-Regression



Sign in to add a comment
link

Issue 660357: Password manager in settings hangs when many passwords are shown (password-store=basic)

Reported by michael....@googlemail.com, Oct 28 2016

Issue description

UserAgent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Ubuntu Chromium/53.0.2785.143 Chrome/53.0.2785.143 Safari/537.36

Steps to reproduce the problem:
I have switched my password store from "gnome" to "basic". This solves the issue that I have to wait ~30 seconds for a passwort to appear on a website.

But now the "Stored passwords" dialog in settings is incredible slow. It opens, then blocks for ~30 seconds and then behaves extremely slow. Even the mouseover effect has a delay of ~5-10 seconds.

On startup I get this error, no idea if it's related or not:

[30633:30669:1028/140735:ERROR:generic_change_processor.cc(401)] Autofill datatype error was encountered: Failed to delete Autofill node. Local data. ActOnChanges@../../components/autofill/core/browser/webdata/autocomplete_syncable_service.cc:393could not find entry matching the lookup criteria.
[30633:30669:1028/140735:ERROR:generic_change_processor.cc(340)] Delete: Bad entry.
[30633:30669:1028/140735:ERROR:shared_change_processor.cc(112)] Change processor disconnected.

I have ~1000 passwords in my password store (the file is ~350kb in size). If I filter, the dialog behaves much better.

What is the expected behavior?
Dialog should be fast

What went wrong?
Dialog should is terrible slow

Did this work before? N/A 

Chrome version: 53.0.2785.143  Channel: n/a
OS Version: 
Flash Version: Shockwave Flash 21.0 r0
 

Comment 1 by chenf...@gmail.com, Nov 2 2016

Same issue here, both in my OSX and Windows (7 and 10).
It was working and problem came about a month ago.

I have ~1k passwords and Password Dialog takes minutes to show the list.

Did following steps and no help:
- Clear everything in local and reinstall chrome, login and re-sync password.
- Disable all extensions.
- I'm using passphrase, and tried switch to use Google Credentials and no luck.

Unfortunately, this cannot be captured by Developer Tool - Timeline.

But please see complains from users:
https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/aj2KFNKJKnc
Screen Shot 2016-11-01 at 23.png
138 KB View Download

Comment 2 by wangxianzhu@chromium.org, Nov 2 2016

Cc: vabr@chromium.org vasi...@chromium.org kolos@chromium.org mkwst@chromium.org
Components: -UI UI>Browser>Passwords
Labels: -Type-Bug -Pri-2 M-55 ReleaseBlock-Stable OS-Mac OS-Windows Pri-1 Type-Bug-Regression
Status: Untriaged (was: Unconfirmed)

Comment 3 by pbomm...@chromium.org, Nov 2 2016

Cc: sabineb@chromium.org

Comment 4 by vasi...@chromium.org, Nov 3 2016

Mergedinto: 651049
Status: Duplicate (was: Untriaged)

Comment 5 by vabr@chromium.org, Nov 29

Cc: -vabr@chromium.org

Sign in to add a comment