New issue
Advanced search Search tips
Note: Color blocks (like or ) mean that a user may not be available. Tooltip shows the reason.
Starred by 11 users

Issue metadata

Status: Duplicate
Merged: issue 236298
Owner: ----
Closed: May 2015
Cc:
Components:
EstimatedDays: ----
NextAction: ----
OS: Mac
Pri: 2
Type: Bug



Sign in to add a comment
link

Issue 244421: Text rendering sometimes changes font rendering unexpectedly to default serif

Reported by krinklem...@gmail.com, May 28 2013

Issue description

UserAgent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_8_3) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/27.0.1453.93 Safari/537.36

Example URL:

Steps to reproduce the problem:
This problem is hard to consistently reproduce but it appears to be related to the window or tab being inactive/unfocused/in-background for some amount of time.

What is the expected behavior?
The element border-box remains unchanged and the font with with the text is rendered remains unchanged.

What went wrong?
After an unknown amount of time (I've had it after 10 seconds, and sometimes after 30 minutes) when focussing the tab again it becomes visible that the font of one or more elements has changed.

An interesting detail (as visible in the attached screenshot) is that only the font rendering is affected. The underline (if present) is unaltered and the border box (in case of an inline element) is unaffected as well. Normally when an element changes fonts the underline would follow and the element shrink or grow in width or height naturally to accomodate for the new font.

The problem usually undoes itself when the user hovers or focusses the element in question (though not always).

So far I've had it happen most in the following scenarios:
* A list item that inherited style "font-family: sans-serif" changed to "font: serif"
* A textarea with style font-family new courier and courier changed to another font in the stack (e.g. "monospace") or even back to useragent stylesheet "serif".

Does it occur on multiple sites: Yes

Is it a problem with a plugin? No 

Did this work before? Yes About a year ago.

Does this work in other browsers? Yes Firefox, Opera

Chrome version: 27.0.1453.93  Channel: stable
OS Version: OS X 10.8.3
 

Comment 1 by krinklem...@gmail.com, May 28 2013

Screen shot of issue.
Screen Shot 2013-05-28 at 3.41.29 PM.png
17.3 KB View Download
Screen Shot 2013-05-28 at 1.54.39 PM.png
80.8 KB View Download

Comment 2 by meh...@chromium.org, May 28 2013

Labels: Cr-Blink

Comment 3 by tkent@chromium.org, May 29 2013

Labels: -Cr-Content Cr-Blink-Fonts

Comment 4 by oiva.esk...@gmail.com, Sep 18 2013

I had this happen on OS X 10.8.4.

My font stack for link elements was:

font-family: "Arial bold", sans-serif

It seems that "Arial bold" is not found on my machine, and for some reason the element sometimes didn't use "sans-serif" either. This happened when the tab was in background for a while, just like in the original bug report.

Comment 5 by ja...@queso.com, Nov 18 2013

I'm seeing this happen ALL THE TIME now. For example, I just had a simple Wikipedia page in a non-front tab (http://en.wikipedia.org/wiki/Alabama_Army_National_Guard), and when I came back to it about 3 minutes later, the text had re-rendered into serif.

I'm on OS X 10.6.8 running Chrome 33.0.1707.0 dev on this machine, but have seen it on my OS X 10.8.5 machine as well.

Comment 7 by ebra...@gnu.org, May 20 2015

Cc: eseidel@chromium.org dglazkov@chromium.org
Many things changed since M27 and  Issue 236298  is a possible dupe is fixed. @dglazkov, @eseidel Is this similar issue?

Comment 8 by ebra...@gnu.org, May 20 2015

Mergedinto: 236298
Status: Duplicate
No update since the fix and same report version

Sign in to add a comment